Donnerstag, 27. Dezember 2012

Szöget ütött a fejembe/Nagelbild

Már  régóta szemeztem ezzel a szöges megoldással. Gondoltam, annyira nehéz nem lehet, kipróbálom. Igazából nem is volt ördöngős, csak hangos...
Èn úgy készítettem el, hogy kinagyítottam egy fotót, ráhelyeztem a falapra és az alakzat, a téma mentén pici lyukakat ütöttem a fába. Utána a lyukacskák alapján könnyű volt tájékozodni, hogy hova verjem be a laposfejű szögeket. Mikor készen voltam vele, ide-oda tekergettem a cérnát a határok mentén, míg elő nem jött a várva várt kép. Hozzáteszem, hogy "cérnázni" nem mindig volt egyszerű, és a végek eldolgozására is biztos van valami szebb megoldás, de elsőre így sikerült.
A kép egyébként a férjem keresztanyjának a 70. születésnapjára készült. A háttérbe a 6 testvér gyerekkori képét bújtattam a virágok mögé.







Diese Nagelbild-Technik hat mich schon lange fasziniert. Ich dachte, na ja, so schwer kann das nicht sein, ich muss es versuchen. Ehrlich gesagt, war auch nicht, nur laut...
Ich habe es so hingekriegt, dass ich ein Foto vergrößerte, auf die Holzplatte legte und an der Grenze der Figur kleine Löcher geschlagen habe. Nach den Löchern konnte ich mich gut orientieren, wohin ich die flachköpfigen Nagel einklopfen sollte. Als ich damit fertig war, drehte ich den Faden um die Nagelköpfe herum, bis ich endlich die erwartete Figur entdeckt habe. Ich muss dazu hinfügen, dass mit Faden umzugehen, war doch nicht so einfach, und sicher kann man das Ende von dem schöner verstecken, aber zum ersten Mal ist das so gelungen.
Das Bild habe ich übrigens für den 70. Geburtstag der Jött meines Mannes gemacht. Im Hintergrund, hinter den Blumen habe ich die Kinderfotos der ins. 6 Geschwistern versteckt.

2 Kommentare:

  1. :)Nagyon ötletes !
    Boldog új esztendőt kívánok Neked további fantasztikus ötletekkel !

    AntwortenLöschen
  2. Köszönöm! Neked is boldog uj evet!:)

    AntwortenLöschen