Montag, 7. Januar 2013

Ajándékújragondolás/Geschenkerecycling

Ajándékot adni jó. Ajándékot kapni jó. De mit kezdjünk a hülyeségekkel, a fölösleges vagy csúnyácska porfogókkal?... Vessetek a mókusok elé, de nekem van egy dobozom, amibe a célttévesztett ajándékokat gyűjtöm, és továbbadom azoknak, akikhez tényleg passzol, és még örülnek is neki. 

Ehhez kapcsolódóan a kedvenc szapulási téma természetesen a nászajándék kategória. Èn mondjuk nem fogok szapulni semmit, mert 99%-ban csupa hasznos, szép vagy vicces ajándékot kaptunk, úgyhogy szerencsénk volt. Viszont van egy játék a német lagzikon, ami nálunk nem honos: a vendégek egy közös képet festenek az ifju párnak. Ès ahogy a mondás is tartja, közös képnek festékes a háta, hát általában ugye olyan is lesz. Nálunk meg még olyanabb lett. Voltak jobban sikerült alkotások, voltak kevésbé, és voltak kifejezetten ronda pingálások. Kidobni semmiképpen nem akartam, mert "benne volt a szív", de a falra kitenni sem óhajtottam. Ùgy döntöttem, hogy átalakítom. 



Szétszabdaltam egyenként a képeket, összevarrtam kockának őket, kitömtem vlies-zel, és most olyan szép, hogy a napra lehet néni, de a kockákra nem. (Ezt a mondatot gyerekkoromban sem értettem, de mindegy.)


Geschenke geben ist schön. Geschenke bekommen ist auch schön.  Aber was sollte man mit den vielen Quatsch, mit den überflüssigen oder unhübschen Staubfängern anfangen?... Man sollte mich verurteilen, aber ich habe eine Kiste für Geschenke, die bei den falschen Zielpersonen gelandet sind. Die werde ich meinen Bekannten weitergeben, zu denen sie passen. Und sie freuen sich  über diese sogar!



Natürlich kommt jetzt das übliche Beschimpfstema: die Hochzeitsgeschenke. Diese werde ich aber nicht beschimpfen, weil wir im 99%  nur nette, schöne oder praktische Geschenke bekommen haben. Aber unser Erinnerungsgemälde ist sowasvon ehhhh geworden, dass ich es auf keinen Fall an unserer Wand zu sehen pflegte. Aber dadurch, dass im Bild trotzdem viel Herz gesehen habe, entschied mich für Behalten und einer "Neugestaltung".

Ich habe das Bild zerstückelt, die einzelnden Bilder in drei Würfelfigure zusammengenäht, mit Vlies ausgestopft und jetzt finde ich sie einfach nur entzückend und sie können unsere Wohnung schön schmücken!